Nama Fawwas Wazif bin Mohd Rashdi
Umur :13
Ahli : 2018


Latar belakang

Fawwas seorang pelajar tingkatan 1 di Sekolah Agama Menengah Tanjung Karang. Beliau merupakan anak ke 4 daripada 5 orang adik beradik. Beliau seorang pelajar yang aktif disekolah, sering mengikuti aktiviti yang dianjurkan di sekolah. Beliau dibesarkan oleh kedua-dua ibubapa dengan penuh kasih sayang. Beliau mempunyai kawan rapat yang sering bersama, walaupun kemana sahaja. Beliau kini tinggal diasrama sekolah kerana bagi memudahkan sesi pembelajaran dan belajar berdikasi sendiri.

Sebelum penggunaan ICT/ penglibatan PI

Beliau mula terlibat dalam aktiviti Pusat Internet semenjak dibangku sekolah rendah lagi. Beliau mempelajari cara menggunakan komputer seperti menaip karangan, mempelajari bahagian-bahagian komputer dan banyak lagi. Beliau seorang yang suka bertanya jika tidak mengetahui tentang apa yang beliau pelajari. 

Selepas penggunaan ICT/ penglibatan PI

Walaupun beliau tinggal diasrama, namun beliau masih meneruskan kelas dan melibatkan aktiviti di Pusat Internet sehingga sekarang. Beliau kini telah mahir dalam menggunakan komputer dan sangat cepat menyiapkan setiap latihan yang diberikan. Beliau seorang yang sangat kreatif dalam membuat poster untuk sesebuah pertandingan yang dianjurkan di sini.