Tarikh    :
 4 September 2021

Masa     : 9.00pg - 1.00ptg

Lokasi   : PiK Sungai Sireh

Peserta : 2 orang

Tujuan

Kelas tuisyen online Bahasa inggeris tahun 5 terdiri daripada 2 orang pelajar. Kelas ini diajar oleh guru yang berpengalaman mengajar tuisyen di sekolah mahupun dirumah. Kelas ini diberi nota tambahan sebagai rujukan dan latihan.


Aktiviti
Pelajar diberi link untuk mengikuti kelas iaitu google meet. Guru kelas memberi kuiz secara atas talian dan markah setiap pelajar akan direkodkan di dalam buku rekod. Ibubapa boleh memantau prestari anak yang telah direkodkan oleh petugas.


T
arikh    
:
 23 Mei 2021

Masa     : 3.30ptg -4.30ptg

Lokasi   : PiK Sungai Sireh

Peserta : 1 orang

 

Tujuan

Peserta mengikuti kelas tuisyen secara online bahasa inggeris. Guru yang mengajar adalah guru yang berpengalaman daripada Kuantan. Kelas ini menggunakan google meet dan mempunyai beberapa orang lagi pelajar dari pelbagai negeri.

Aktiviti

Peserta diberi latihan bahasa inggeris secara manual serta guru menerangkan mengenai latihan tersebut. Latihan ini berdasarkan kelas yang diajar oleh guru sebagai panduan. Pelajar boleh juga buat latihan sendiri dirumah jika tidak sempat membuat di kelas tersebut.

 

Gambar disini


T
arikh    
:
 3 Mei 2021

Masa     : 2.30ptg -5.00ptg

Lokasi   : PiK Sungai Sireh

Peserta : 3 orang

 

Tujuan

Kelas Posterwall.my memberi peluang kepada pelajar untuk mengedit pelbagai jenis seperti membuat jadual, logo, stiker, flyers dan lain-lain. Posterwall.my sangat mudah digunakan kepada yang baru sahaja belajar cara mengedit. 

 
Aktiviti

Peserta membuka posterwall.my seterusnya memilih tatapan yang ingin di edit. Peserta menggunakan tools yang ada di dalam posterwall dan boleh mengedit dengan mudah.

 

Gambar disini


T
arikh    
:
 10 Mei 2021

Masa     : 9.00pg -5.00ptg

Lokasi   : PiK Sungai Sireh

Peserta : 7 orang

 

Tujuan

Peserta terdiri daripada 7 yang mewakili peserta wanita dalam program ini. Peserta yang tidak dapat hadir telah menggunakan aplikasi google meet supaya mereka tidak ketinggalan dalam kelas tersebut. 

Aktiviti

Antara aktiviti yang dijalankan adalah menerangkan bagaimana membuat video produk yang mereka jual. Kelas ini jugak memberi pendedahan dalam memasarkan produk yang dijual. 


Gambar disini


T
arikh    
:
 18 April dan 23 April 2021

Masa     : 9.00ptg -1.00ptg

Lokasi   : PiK Sungai Sireh

Peserta : 3 orang

 

Tujuan

E-tuisyen adalah pembelajaran diatas talian menggunakan google meet. Guru yang mengajar adalah daripada guru-guru yang berpengalaman luas dalam mengendalikan tuisyen. E-tuisyen merangkumi pelajar sekolah rendah dan menengah. Subjek yang diajar adalah seperti matematik, bahasa inggeris, sains dan sejarah. E-tuisyen ini akan dikenakan bayaran mengikut subjek yang diambil. 

Aktiviti

Pelajar akan mengikuti kelas mengikut jadual yang telah ditetapkan. Pelajar akan diberi link daripada petugas untuk mengikuti kelas ini. Nota juga akan diberikan kepada pelajar yang mengikuti tuisyen ini dan guru akan berpandukan nota yang diberi.

 

Gambar disini

Sub-kategori